×

به اشتراک بگذارید

  • کمد دیواری

خرید انواع کمد دیواری

بیشتر ما اصرار داریم لباس‌ها و لوازم اضافی خود را در اقصی نقاط اتاق پراکنده کنیم. چرا به فکر طراحی فضای مناسب برای جانمایی لوازم خود نباشیم؟ استفاده از انواع کمد دیواری مانند کمد دیواری نئوکلاسیک، آشفتگی‌ها و شلختگی‌های داخل اتاق شما را تبدیل به نظم می‌کند. با این وجود چگونه کمد مناسب اتاق خود را انتخاب کنیم؟

تقریبا به خانه هر ایرانی که نگاه کنید، احتمالا در گوشه و کنار اتاق یا پذیرایی، سروکله کمدهای دیواری پیدا می‌شود. دلیل استقبال از این کمدها، افزایش نظم و ترتیب در خانه است. همانطور که می‌دانید مرتب بودن خانه باعث ایجاد آرامش، خواب مفید، افزایش سطح یادگیری، خلاقیت ذهنی و بسیار موارد دیگر می‌شود. امروزه طرح‌ها و نقش‌های زیادی در ساخت کابینت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

احتمالا آخرین باری که بشر از صندوقچه برای نگهداری لوازم اضافی استفاده کرده به خیلی سال قبل برمی‌گردد. با افزایش تنوع در طراحی و ساخت کمدهای دیواری، این گنجه‌های مدرن در هر خانه‌ای جا خوش کرده‌اند. البته برای انتخاب و خرید یک کمد دیواری مدرن باید نکاتی را رعایت کنید. این نکات برای انواع این کمدها کاربرد دارند. یک کمد دیواری خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

با ادامه این مطلب همراه ما باشید تا راهنمای جامعی از انتخاب نوع و طراحی انواع کمدهای دیواری داشته باشید.

با کمد دیواری بیشتر آشنا شوید

همانطور که می‌دانید یکی از انواع کمد لباس چوبی، کمدهای دیواری هستند که با توجه به موقعیت قرارگیری و شکل آنها فضای کمی را اشغال می‌کنند. استفاده از این نوع کمدها به دلایل مختلفی برای ما ایرانی‌ها محبوبیت ویژه‌ای دارد. وسایل و لباس‌های اضافی زیادی دارید، اما فضای کافی برای نگه‌داری آنها وجود ندارد؟ این کمدها فرشته نجات شما هستند!

کمد دیواری به دلیل نحوه نصب سختی که دارد به راحتی قابل تعویض نیست. به همین دلیل هنگام انتخاب و نصب آن دقت لازم را داشته باشید. همچنین قبل از انتخاب کمد مناسب خود، باید کاربری آن را برای خود مشخص کنید. البته این نکته که اساسا محل قرارگیری آن کجا خواهد بود هم بسیار حائز اهیمت است.

همانطور که اشاره کردیم، این کمدها مورد توجه اکثر ایرانیان است و تقریبا در هر خانه‌ای می‌توان انواع آنها را مشاهده کرد. چرا که هم فضای کافی برای نگهداری از وسیله‌های اضافی شما را فراهم می‌کند و هم ظاهر و تراز بودن شکل کلی اتاق را خراب نمی‌کند.

کمد دیواری لباس‌ها و لوازم شما را نگهداری می‌کند




کمد دیواری



بررسی ویژگی‌های کمد دیواری

این نوع کمدها با وجود این که وسایل زیادی را در خود جای می‌دهند، اما خود فضای کمی را اشغال می‌کنند. برای این که بهترین کمد مناسب خانه خود را انتخاب کنید، باید ابتدا ویژگی‌های آن را بررسی کنید. این ویژگی‌ها را در ادامه مطرح می‌کنیم.

فضای خالی کمد را درنظر داشته باشید

همانطور که اشاره شد، ابتدا باید نوع کاربری مورد نیاز خود را مشخص کنید. همچنین مقدار فضای موجود در خانه و خود کمد دیواری را هم بررسی کنید. به یاد داشته باشید که استفاده بهینه از فضای خالی کمد، باعث کارایی بیشتر آن می‌شود. همچنین باید فرق زیادی بین فضای داخلی کمد در اتاق خواب با پذیرایی قائل شوید.

کمد را از نظر کیفیت جنس بررسی کنید

برای خرید هر چیزی کیفیت باید در اولویت باشد؛ چه کمد دیواری و چه هر کالای دیگری. جنس چوب یا مواد به‌کار رفته در کمد را ارزیابی کرده تا بهترین کیفیت را داشته باشند. به دلیل استفاده مکرر و روزانه از این کمد، کیفیت ساخت و مواد آن خیال شما را تا سال‌های سال راحت می‌کند. امروزه رایج‌ترین نوع کمدهای دیواری از جنس MDF هستند. این محصولات هم کیفیت‌های مختلفی دارند و جنس روکش آنها را هم درنظر داشته باشید.

دستگیره‌ها باید مناسب باشند

یکی از مهم‌ترین ارکان هر کمدی، دستگیره‌های آنها هستند. این دستگیره‌ها علاوه‌بر ظاهر زیبایی که به کمد می‌بخشند، نقش بسیار حیاتی هم دارند. درواقع برخلاف ظاهر ریز و کوچکی که داشته، کارایی بسیار بالایی هم دارند. جنس مناسب و طرح ظاهری این دستگیره‌ها نقش مهمی در رضایت شما از کمد دیواری دارد. بررسی میزان استحکام و اصطلاحا چفت و بست آنها هم از اهمیت بالایی برخوردار است.

امنیت لوازم داخل کمد باید حفظ شود

احتمالا فضای داخل کمد را به نگهداری از وسیله‌های شخصی خود اختصاص داده‌اید. هرچند که معمولا داخل این کمدها اشیاء قیمتی نگهداری نمی‌شوند، اما باید حریم شخصی شما کاملا حفظ شود. به این معنی که سایر افراد خانواده دسترسی به داخل کمد نداشته باشند. برای این کار کافیست درهای کمد را قفل‌دار کنید.

نوع کمد دیواری را انتخاب کنید

این که چه نوع و مدلی را برای کمد انتخاب کنید، نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در کارایی آن دارد. این نوع کمدها انواع مختلفی دارند که در ادامه بررسی خواهند شد. ابتدا کارایی و نیاز خود را مشخص کرده و براساس آن اقدام به انتخاب مدل کمد کنید.

ساختار چارچوب کمد باید مستحکم باشد

چارچوب کمد باید استحکام و دوام لازم را داشته باشد. به همین منظور بهتر است از چارچوب فلزی استفاده شود. چرا که چارچوب‌های فلزی ساختار بسیار مستحکمی در برابر فشار ناشی از بار زیاد دارند. به این معنی که وقتی وسایل زیادی را روی هم در طبقات کمد می‌چینید، ساختار فلزی وزن سنگین آنها را تحمل می‌کند. در صورتی که اگر از چارچوب‌های MDF (دوبل) استفاده کنید، این مزیت را نخواهد داشت.

بررسی انواع مدل‌های کمد دیواری

همانطور که گفته شد، تعویض این نوع از کمدها به این راحتی‌ها هم نیست؛ بنابراین باید تمام بررسی‌های لازم را انجام داده و نسبت به انتخاب و خرید نوع کمد مورد نیاز اقدام کنید. برای این کار حتما باید فضای خانه و کارایی کمد را هم مد نظر داشته باشید. معمولا این کمدها را در فضاهای پرت پذیرایی یا اتاق قرار می‌دهند تا فضای زیادی را اشغال نکنند. در ادامه به بررسی انواع مدل‌های کمد دیواری می‌پردازیم.

کمد دیواری توکار

همانطور که از عنوان این مدل پیداست، برای قرارگیری درون دیوار اتاق مورد استفاده قرار می‌گیرد. درواقع با نصب این نوع کمدها هیچ گونه برجستگی و فضای اضافی مشاهده نمی‌کنید. معمولا از این نوع کمدهای دیواری برای خانه‌هایی با دکوراسیون سبک مینیمال استفاده می‌کنند. چرا که هم برجستگی ندارند و هم فضای زیادی را اشغال نمی‌کنند.

کمدهای توکار فضای بسیار کمی را اشغال می‌کنند

کمد دیواری ریلی

این نوع کمدها نوع باز و بسته شدن در متفاوت و خاصی دارند. به این صورت که درهای کمد دارای ریلی می‌باشند که هنگام باز یا بسته شدن روی آن به حرکن درمی‌آیند. به این ترتیب موقع باز و بسته کردن آن فضای زیادی نیاز دارید. به همین دلیل برای استفاده در اتاق‌هایی که ابعاد کوچکی دارند، تناسب چندانی ندارند. البته یکی از مزایای این نوع کمدها اشغال فضای کم در جلوی کمد است. چرا که دسترسی به داخل کمد برای شما بسیار راحت‌تر می‌شود.

کمد دیواری سراسری

معمولا با استفاده از این نوع کمدهای دیواری، کل دیوار اتاق پوشش داده می‌شود. معمولا از این نوع کمدها در اتاق‌های بزرگ یا پذیرایی که فضای زیادی وجود دارد استفاده می‌شود. در انتخاب و نصب این نوع کمد دیواری، توجه به هارمونی و رنگ از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل بهتر است از رنگ‌های روشن و طرح ساده استفاده کنید که فضای اتاق شما خیلی شلوغ بنظر نرسد. همچنین استفاده از رنگ‌های تیره به صورت کلی باعث دلگیرتر شدن فضای داخلی شما می‌شود.

کمد بدون درب

این نوع کمدها در طراحی‌های سبک مدرن بیشتر دیده می‌شوند. در واقع کمدهای بدون درب شبیه به ویترین، لباس‌های زیبا و رنگارنگ شما را نمایش می‌دهند. اگر از این نوع کمدها استفاده می‌کنید، باید به نظم و ترتیب قرار دادن لباس‌ها اهمیت دهید. البته ناگفته نماند که نداشتن امنیت برای قرار دادن لوازم شخصی، یکی از ایرادات اساسی این کمدهای دیواری است.

کمد دیواری کلاسیک

یکی از قدیمی‌ترین انواع کمدهای دیواری هستند که هنوز هم طرفداران زیادی دارند. از نظر ارتفاع باید گفت که کمدهای کلاسیک، کاملا به سقف اتاق می‌چسبند. درواقع یک ضلع از دیوارهای اتاق شما تمام قد تبدیل به کمد می‌شود. در این نوع کمدها به دلیل فضای بسیار زیادی که وجود دارد، لباس‌ها، لوازم بسیار بزرگ و رختخواب به راحتی جای می‌گیرند. در این نوع کمدها حداقل عرضی معادل 60 سانتی‌متر دارند. این یکی از نقاط ضعف کمدهای کلاسیک محسوب می‌شود. چرا که مجبور هستید به همین اندازه مقابل آن را خالی کنید. به همین دلیل برای خانه‌هایی که فضای کمی دارند خیلی مناسب نیستند.

کمد دیواری کشویی

معمولا از این نوع کمدها برای استفاده کمکی در کنار سایر وسیله‌ها، مثل تلویزیون بهره می‌برند. کمدهای کشویی معمولا ابعاد و وزن بسیار کمی دارند. به همین دلیل قابل حمل و جابجایی هستند. معمولا از آنها به صورت تکی استفاده نمی‌شود و تعدادی از آنها را به عنوان کمکی در کنار سایر کمدهای دیواری قرای می‌دهند. به این ترتیب فضای موجود شما تقسیم‌بندی می‌شود.


خرید انواع کمد دیواری

به دلیل نقش بسیار مهم و تعیین‌کننده‌ای که این کمدها در دادن نظم و ترتیب به اتاق برعهده دارند، هنگام انتخاب مدل و سفارش آنها باید تمام جوانب را بسنجید. قطعا استفاده از کمدهای دیواری شلختگی و آشوب را از فضای زندگی شما دور خواهد کرد. در ادامه به بررسی نکات اساسی قبل از خرید کمد می‌پردازیم.

نوع کاربری کمد را مشخص کنید

ابتدا باید تعیین شود که از کمد برای نگهداری لباس، رختخواب یا هرچیز دیگری می‌خواهید استفاده کنید. به این ترتیب تعیین اندازه و ابعاد آن هم بسیار راحت‌تر می‌شود. برای مثال؛ اگر قصد آویزان کردن لباس‌های بلند را دارید، باید ارتفاعی مناسب با آن را برای کمد انتخاب کنید. همچنین با مشخص کردن نوع کاربری کمد دیواری، کشوها و قفسه‌های آن نیز راحت‌تر اندازه‌گیری می‌شوند. در این مورد حتما به عمق کافی داخل کمد توجه کافی داشته باشید.

نوع کمد را براساس نیاز خود انتخاب کنید

همانطور که مطرح کردیم، کمدهای دیواری انواع مختلفی دارند. انواع این کمدها بیشتر از لحاظ ظاهری باهم متفاوت هستند. به همین دلیل به شکل ظاهری آنها خیلی توجه نداشته باشید و بیشتر تمرکز خود را روی نیاز خود بگذارید. در واقع بهتر است به جای توجه به ظاهر، درهای کمد را باز کرده و فضای داخلی آنها را بررسی کنید.

ابعاد مورد نیاز کمد دیواری را اندازه‌گیری کنید

معمولا از این کمدها در اتاق استفاده می‌کنند. به همین دلیل مشخص کردن اندازه و ابعاد دقیق آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. همانطور که اشاره شد، تعویض مجدد این کمدها کار بسیار دشواری است. به همین دلیل اندازه‌گیری دقیق فضای مورد نیاز اهمیت بالایی دارد. معمولا این نوع کمدها دارای عمقی به اندازه 45 سانتی‌متر هستند.

محل قرارگیری کمد را تعیین کنید

این که کمد شما دقیقا در کجای خانه قرار بگیرد بسیار حائز اهمیت است. مکان قرارگیری کمد را باید به گونه‌ای تعیین کنید که بهترین بازدهی را برای شما داشته باشد. همچنین حجم و فضای اشغال شده توسط کمد و درهای آن را مورد ارزیابی قرار دهید. همچنین این نکته را هم به یاد داشته باشید که فضای اشغال شده توسط این کمدها نباید خللی در رفت‌و‌آمد شما ایجاد کند.

رنگ و طراحی کمد دیواری اهمیت زیادی دارد

همانطور که می‌دانید ظاهر این کمدها در ایجاد هارمونی و هماهنگی با دکوراسیون خانه بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل باید تمام فاکتورهای مربوط به ظاهر کمد را به طور دقیق بررسی کرده و بهترین گزینه را انتخاب کنید. طراحی جذاب و استفاده از رنگ‌های هماهنگ با سایر اجزای دکوراسیون، باعث افزایش زیبایی محیط خانه شما می‌شود. همچنین هنگام خرید کمدهای دیواری، توجه به جنس مواد به‌کار رفته در آنها ضروری است.

کمد دیواری چوبی 

استفاده از چوب باکیفیت و لوکس در افزایش جذابیت و زیبایی خانه تاثیر بسیار زیادی دارد. هرچقدر در ساخت لوازم چوبی خانه مثل، کمدها، کابینت، سرویس خواب و ... بیشتر از چوب‌های لوکس استفاده کنید، دکوراسیون خانه شیک‌تری هم خواهید داشت. البته این نکته را هم به یاد داشته باشید که این چوب‌های لوکس قیمت بسیار هنگفتی هم دارند. به همین دلیل تولیدکنندگان هنگام ساخت لوازم چوبی، سعی می‌کنند از چوب کمتری بهره ببرند.

یکی از بهترین جایگزین‌های چوب لوکس، استفاده از MDF و روکش چوب است. در واقع با استفاده از آنها ظاهری تمام چوب خواهید داشت. همچنین استفاده از MDF از نظر اقتصادی هم بسیار مقرون به‌صرفه‌تر از چوب‌های گران قیمت لوکس است.

بررسی کمد دیواری چوبی

کمد دیواری چوبی هم مثل سایر لوازم چوبی، دارای انواع مختلفی هستند. برای این که بهترین کمد با کارایی و بودجه مناسب خود را انتخاب کنید، باید حتما با انواع آنها آشنا باشید. در ادامه به بررسی انواع این کمدها می‌پردازیم.

کمدهای تمام MDF

همانطور که اشاره شد، استفاده از ام دی اف به‌جای چوب‌های لوکس در کمد دیواری چوبی به دلیل صرفه اقتصادی زیادی که دارد، بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد. کمدهای ام دی اف هم دارای انواع ریلی، کشویی، کلاسیک و ... هستند. انتخاب این نوع کمدها هم کاملا به سلیقه و سبک دکوراسیون خانه شما بستگی دارد. کمدهای MDF دارای انواع رنگ‌های تیره و روشن بوده و معمولا مات هستند.

کمد دیواری MDF با روکش چوبی

استفاده از روکش چوبی بر شیک بودن و جذابیت خانه اضافه می‌کند. همچنین این روکش‌ها قیمتی به مراتب پایین‌تر از چوب‌های لوکس دارند. معمولا چوب به‌کار رفته در این نوع نوع روکش‌ها از جنس طبیعی هستند. به همین دلیل باعث افزایش زیبایی طراحی داخل اتاق می‌شوند.

اگر با کابینت تمام چوب و طراحی و اجرای کابینت تمام چوب آشنا باشید، کمد دیواری تمام چوب را هم بهتر می‌شناسید. با وجود عنوان تمام چوب در این کمدها، به‌ندرت شاهد به‌کارگیری 100 درصد چوب در ساخت آنها هستیم. چرا که در صورت استفاده از چوب به صورت تمام و کمال، قیمت به طرز شگفت‌انگیزی افزایش پیدا خواهد کرد. البته به دلیل کارایی مشابه و البته بهتر ام دی اف، استفاده از چوب خالص لوکس از نظر منطقی هم صحیح به‌نظر نمی‌رسد. در واقع در کمدهای تمام چوب هم بیشتر از ام دی اف استفاده می‌شود و فقط در ساخت درب، تاج و ... از چوب لوکس بهره می‌برند.


کمد دیواری چوبی



بررسی قیمت کمد دیواری چوبی

برای تعیین دقیق قیمت و هزینه‌های کمدهای دیواری، عوامل زیادی موثر هستند. بررسی این عوامل شما را در حفظ تعادل بودجه‌بندی کمک شایانی می‌کند. در ادامه به معرفی این عوامل می‌پردازیم.

جنس به‌کار رفته در بدنه کمد دیواری چوبی

بدنه کمد درواقع قسمت عمده آن را تشکیل می‌دهد. به همین دلیل برآورد هزینه و جنس به‌کار رفته در آن اهمیت زیادی دارد. همچنین قفسه‌ها و طبقات استفاده شده در کل کمد هم روی قیمت نهایی تاثیر زیادی دارند.

رنگ به‌کار رفته در کمد دیواری چوبی

همانطور که می‌دانید، رنگ یکی از عوامل اصلی زیبایی ظاهری کمد است. به همین دلیل استفاده از نوع رنگ در ساخت کمد، روی قیمت نهایی تاثیرگذار است. همچنین نحوه رنگ‌آمیزی هم نکته دیگری است که باید در قیمت لحاظ شود. معمولا رنگ‌های به‌کار رفته در کمدهای دیواری شامل؛ پولیش، براق، پلی استر و ... هستند. از رنگ‌های پولیش معمولا در ساخت کابینت‌های پولیشی و کمد دیواری استفاده می‌شود. همچنین ذکر این نکته ضروری است که معمولا از رنگ‌های پلی استر و پلی اورتان برای رنگ آمیزی استفاده می‌شود.

جنس درب کمد

درب کمدهای دیواری هم مثل بدنه آن از جنس تمام ام دی اف، پوب طبیعی یا روکش است. به همین دلیل درهای کمد هم نقش به‌سزایی در تعیین قیمت نهایی دارند. معمولا درهای تمام چوب علاوه‌بر زیبایی، دوام بسیار بالایی هم دارند. به همین دلیل از آنها بیشتر در ساخت درب کمد استفاده می‌کنند. البته ناگفته نماند که این نوع درب‌ها قیمت نسبتا بالاتری هم دارند. همچنین یراق و ابزارهایی که روی در کمد دیواری نصب می‌شوند، روی قیمت تاثیرگذار هستند. طبیعی است که هرچقدر ابعاد کمد بیشتر باشد، ابزارهای به‌کار رفته در آن هم بیشتر خواهند بود.

با استفاده از انواع کمد دیواری چوبی در اتاق یا پذیرایی، نگرانی‌های شما بابت بی‌نظمی‌های ناشی از ریخت و پاش لباس و لوازم اضافی برطرف می‌شود. این نوع کمدها نسبت به کمدهای سنتی فضای بسیار کمتری را هم اشغال می‌کنند. به همین دلیل محبوبیت ویژه‌ای پیدا کرده اند.

در این مطلب انواع کمدهای دیواری و عوامل موثر بر قیمت‌ آنها را مورد بررسی قرار دادیم. جنس چوب به‌کار رفته، لوازم استفاده شده، نوع رنگ و مدل کمد دیواری در قیمت نهایی تاثیرگذار هستند. معمولا به دلیل قیمت بسیار بالای چوب‌های لوکس، استفاده از ام دی اف و روکش چوبی بسیار به‌صرفه‌تر است. برای این که از کمدهای دیواری حداکثر استفاده را ببرید، باید متناسب با نیاز خود اقدام به خرید کنید. همچنین نوع و اندازه فضای خود را قبل از خرید در نظر داشته باشید.

کمد دیواری از اجزاء اصلی اتاق‌خواب است که نقشی اساسی در نظم بخشیدن به خانه ایفا می‌کند. افزایش جمعیت شهری و بالا رفتن چشم‌گیر قیمت‌ها در سال‌های اخیر، بسیاری از خانواده‌ها را به سکونت در خانه‌های کوچک مجبور کرده است. از این رو داشتن کمد دیواری چوبی برای جاساز کردن لوازم به امری الزامی تبدیل شده است.


کمد دیواری از کاربرد تا الزام!

کمد دیواری چوبی از آن دسته لوازمی است که در بیشتر خانه‌ها دیده می‌شود. در خانه‌های قدیمی، کمد دیواری به تعداد کم و با طبقه‌بندی‌های غیر اصولی ساخته می‌شد. عمق کمد دیواری چوبی در بیشتر خانه‌ها آنقدر کم بود که وسیله زیادی در آن قابل نگهداری نبود و بیشتر لوازم در کنار اتاق یا انباری خانه نگهداری می‌شد.

اما امروزه مساحت پایین بیشتر خانه‌های آپارتمانی موجب شده ساخت کمد دیواری چوبی برای سامان بخشیدن به لوازم منزل و جاساز کردن آن‌ها در فضایی محدود الزامی شود. 

۶ نکته مهم برای طراحی کمد دیواری چوبی

ساخت کمد دیواری چوبی نیازمند رعایت برخی نکات است که در این بخش به آن می‌پردازیم:

طراحی کمد چوبی توسط افراد باتجربه در این زمینه (کمد دیواری چوبی که برای اتاق کودکان طراحی می شود از نظر رنگ و ابعاد با کمد چوبی بزرگسالان تفاوت دارد)

انتخاب رنگ مناسب کمد دیواری به‌گونه‌ای که با وسایل دیگر هارمونی داشته باشد

در نظر گرفتن ابعاد استاندارد کمد دیواری چوبی و متناسب با لوازم و لباس‌ها

انتخاب چوب مناسب برای ساخت کمد دیواری چوبی

استفاده از متریال متناسب با اقلیم منطقه

کلام پایانی

امروزه ساخت کمد دیواری به حرفه‌ای تخصصی تبدیل شده است. اغلب معماران در نقشه ساختمان، فضایی را برای ساخت کمد دیواری چوبی پیش‌بینی می‌کنند. اما طراحی و اجرای کمد چوبی بهتر است توسط نجار حرفه‌ای و باتجربه انجام شود.

کمد دیواری چوبی ایده‌آل متناسب با نوع کاربری اتاق ساخته شده و اجزای آن با سایر لوازم موجود در اتاق هم‌خوانی دارد.


مقالات مشابه

محصول مشابه

دکوراسیون‌تان را همانگونه که در ذهن تصور می کنید با خدمات ما بسازید

VERGEUR WOOD CRAFTS